Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Παράλληλες εκδηλώσεις εορτής Αγίου Γεωργίου

Παράλληλα με τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών μουσικοχορευτική εκδήλωση με τα χορευτικά τμήματα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Μακεδονία, την Θεσσαλία,τον Έβρο, τα Νησιά Ιονίου και την Μικρά Ασία. Εκατόν τριάντα χορευτές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην παρουσίαση των χορών με ζωντάνια και παλμό.
Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε για την εορτή της Αναστάσεως, αναφέρθηκε πως όταν οι λαοί αποκόπτονται από τις ρίζες τους και το παρελθόν τους, αδυνατούν τότε να κατανοήσουν το παρόν και πτωχεύουν, γι’ αυτό πρέπει να κρατάμε την υγιή παράδοσή μας. Στο τέλος της εκδήλωσης απένειμε αναμνηστικά δώρα στους χοροδιδασκάλους.

Για να δείτε φωτογραφίες από την μουσικοχορευτική εκδήλωση πατήστε εδώ.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 το απόγευμα, συνεχίστηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της πανηγύρεως της ενορίας, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με Χορωδιακή Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκτός από τις 3 χορωδίες του Ιερού Ναού, η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Νιγρίτας «Η Γερακίνα» και η Νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του πανηγυρικού διημέρου, επέδωσε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Τις λατρευτικές, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Πέλλας, οι βουλευτές του νομού Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αστυνομίας, συλλόγων και φορέων της πόλεως, ενώ η παρουσία του κόσμου όλες τις μέρες ήταν συγκινητική.

Για να δείτε φωτογραφίες από την χορωδιακή συνάντηση πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου