Κοινωνικό Φροντιστήριο


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιωήλ η ενορία μας λειτουργεί, από το έτος 2008, πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας – φροντιστηριακών μαθημάτων σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα.
Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του πνευματικού μας κέντρου και όλα τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τον Ιερό Ναό. Στο κάλεσμα της ενορίας προς τους εκπαιδευτικούς της πόλεως των Γιαννιτσών, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα 80 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν τα παιδιά μας στην απόκτηση γνώσεων. Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς επταμελής επιτροπή ελέγχει τις αιτήσεις των μαθητών για να επιλεγούν όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Το σχολικό έτος 2019-2020 παρακολουθούν τα μαθήματα 380 μαθητές ενώ 75 εκπαιδευτικοί προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας σε εβδομαδιαία βάση 180 ώρες διδασκαλίας σε 100 τμήματα. Υπεύθυνος για τα τμήματα γυμνασίου – λυκείου είναι ο καθηγητής Φυσικής κ. Χαβιάρης Νικόλαος, ενώ για τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας δημοτικού υπεύθυνος είναι ο δάσκαλος κ. Καράμπελας Νικόλαος. Τη γραμματειακή υποστήριξη έχουν αναλάβει η κα Θεοδώρα Αγγελίδου, κα Ειρήνη Σιδέρη και κα Θεοπούλα Καράμπελα, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

Η ενορία ευχαριστεί όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, εύχεται ολοθύμως στο Ιερό Θυσιαστήριο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους και συγχρόνως προσκαλεί κάθε εκπαιδευτικό που θα ήθελε να προσφέρει στο σημαντικό αυτό έργο της αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου