Ποιμαντικές Συνάξεις

Σήμερα στην ενορία μας λειτουργούν Συνάξεις όλων των βαθμίδων, από παιδιά της νηπιακής ηλικίας μέχρι και φοιτητές. Οι Συνάξεις γίνονται το Σαββατοκύριακο, σε συγκεκριμένες ώρες. Την ευθύνη των τμημάτων έχει ο ιερέας, που είναι υπεύθυνος στον τομέα νεότητας, μαζί με τους κατηχητές, οι οποίοι αγωνίζονται με όρεξη και ζήλο να εμπλουτίσουν τα παιδιά με πνευματικές γνώσεις αλλά και να βάλουν στην ψυχή τους την «καλή ανησυχία » και τον προβληματισμό.

Στον κατηχητικό τομέα λειτουργούν οχτώ τμήματα συνάξεων για όλες τις σχολικές ηλικίες. Σημαντική επίσης είναι η συμβολή στην πνευματική καλλιέργεια των νέων της σύναξης φοιτητών-νέων στην οποία κηρύττει ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου. Στο Ναό πραγματοποιούνται τρεις αγιογραφικοί κύκλοι γυναικών και ένας ανδρών.
Σκοπός, αγωνία και μέριμνά μας είναι τα παιδιά να ελκυστούν από την αγάπη του Θεού και να θεωρήσουν τον οίκο του Θεού δικό τους σπίτι, όπου θα ακούνε το λόγο του Θεού και θα βρίσκουν καταφύγιο όποτε έχουν ανάγκη. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των τμημάτων έχει ως εξής: 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου