Όροι συμμετοχής στον 3ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας

1. Θέμα του Διαγωνισμού: «Ελπιδοφόρο φως».
    (Απεικόνιση της ελπίδας στη φύση, τα τοπία και τους ανθρώπους).

2. Διάρκεια Διαγωνισμού: Έως την Τρίτη 18 Απριλίου 2017. Μέχρι την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού θα πρέπει να έχει παραδοθεί ή αποσταλεί και η τελευταία συμμετοχή. Όσες συμμετοχές φτάσουν μετά από την ημερομηνία αυτή, δεν θα διαγωνισθούν.

3. Συμμετέχουν παιδιά και νέοι σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 1η κατηγορία: Μαθητές Δημοτικού Σχολείου, 2η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και 3η κατηγορία: Ενήλικες 

4. Βράβευση: Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

5. Βραβεία-έπαινοι: Για κάθε κατηγορία προβλέπονται τρία βραβεία. Επίσης, προβλέπεται ειδικός έπαινος με αισθητικά κριτήρια. 

6. Αξιολόγηση: Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, η οποία θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της υποβολής των φωτογραφιών.

7. Προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, να έχει χρησιμοποιηθεί φιλμ ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να έχουν τυπωθεί σε φωτογραφικό χαρτί και μέγεθος 20 Χ 30 εκ.

8. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) φωτογραφίες.

9. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται με τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου, το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατέρα, την ηλικία, την ταχυδρομική διεύθυνση και το τηλέφωνο (σταθερό & κινητό). Ανώνυμα έργα ή έργα διαφορετικών διαστάσεων δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

10. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων. 

11. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παραχωρούν στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, το δικαίωμα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σε ειδικό λεύκωμα που πρόκειται να εκδοθεί στο μέλλον, σε ειδικές εκδόσεις του ναού, στο ιστολόγιο του Ιερού Ναού και της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και σε ψηφιακές παρουσιάσεις, να τα εκθέσει σε ειδικό χώρο και να εκτυπώσει τις φωτογραφίες, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται πάντοτε το όνομα του δημιουργού.

12. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες φωτογράφοι.

13. Γίνονται δεκτές και ομαδικές συμμετοχές (π.χ. μιας τάξης, μιας κατηχητικής συντροφιάς ή μιας ομάδας παιδιών). Για κάθε ομαδική συμμετοχή θα δοθεί όμως ένα βραβείο.

14. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν τις φωτογραφίες εκτυπωμένες αλλά και σε ψηφιακή μορφή με υψηλή ανάλυση μέσα σε κλειστό φάκελο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών (γραμματεία φροντιστηρίων Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου) ή να τις αποστείλουν ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών - Πλατεία Αγίου Γεωργίου - Τ.Κ. 581 00 Γιαννιτσά - Για τον 3ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας

15. Τηλ. επικοινωνίας: 23820 22819, 6986284977 (ώρες: 5:00 8:00 μ.μ.) Φαξ: 23820 22347 - e-mail: 57inag@gmail.com - Υπεύθυνες γραμματείας: Αγγελίδου Θεοδώρα, Σιδέρη Ειρήνη

3 σχόλια:

 1. Στον όρο νούμερο 10,εννοείται πως δε μπορούν να είναι επεξεργασμένες οι εικόνες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Όρος Νο 10 αναφέρει πως οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων δηλαδή τις φωτογραφίες να τις έχει βγάλει ο ίδιος ο οποίος συμμετέχει στο διαγωνισμό και να μην είναι κάποιου άλλου. Όσον αφορά για την επεξεργασία των φωτογραφιών μπορεί να γίνει μια απλή επεξεργασία χωρίς να αλλοιώνεται η πρωτότυπη φωτογραφία π.χ. από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη κ.α.

   Διαγραφή
  2. Μπορούμε να τονίσουμε λίγο παραπάνω τα χρώματα??Ευχαριστώ

   Διαγραφή