Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ψήφισμα κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στις 11 π.μ., όλοι οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας συγκεντρωθήκαμε με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την θέσπιση του Πολιτικού Γάμου των ομοφυλοφύλων και ομόφωνα καταλήξαμε στο εξής ψήφισμα:

1. Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του υπό ψήφιση νόμου, επειδή είναι αντίθετο στην Αγία Γραφή, στην ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας αλλά και στην φυσική τάξη.

2. Δηλώνουμε ότι απέναντι στους πολιτικούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο θα αλλάξει η μέχρι τώρα τιμητική στάση μας. Δεν θα παραχωρείται σε αυτούς ιδιαίτερη θέση κατά την διάρκεια της θείας λατρείας ούτε και θα τους δίδεται η δυνατότητα να απαγγέλουν εκ μέρους του εκκλησιάσματος το Σύμβολο της Πίστεως η την Κυριακή Προσευχή.

3. Τιμούμε την ανδρεία τους και συγχαίρουμε τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το αντιχριστιανικό νομοθέτημα για λόγους πίστεως και συνειδήσεως. Καλούμε επίσης όσους θεωρούν τον εαυτό τους μέλος της Εκκλησίας και προτίθενται εν μέσω πιέσεων να το υπερψηφίσουν, να το αποκηρύξουν και να το καταψηφίσουν ως αντίθετο με το θέλημα του Θεού και του ιερού θεσμού του γάμου και της οικογένειας.

4. Τονίζουμε ότι η Εκκλησία και εμείς ως λειτουργοί της δεχόμαστε με αγάπη όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται κάτω από την επήρεια της αμαρτίας. Αρκεί να επιλέξουν οι ίδιοι τον δρόμο της μετανοίας και της επιστροφής στο κοσμοσωτήριο θέλημα του Θεού.

Τέλος, απευθύνουμε προσευχή προς τον πανοικτίρμονα Θεό να μας ελεήσει όλους, κληρικούς και λαϊκούς, άρχοντες και αρχομένους, και να μας σώσει από τις αμαρτίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου