Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή στην Εύβοια και στην Αίγινα

Κατά το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο πανέμορφο κι ευλογημένο νησί της Αίγινας και σε δυο μεγάλα προσκυνήματα στην Εύβοια.

Πρώτος πνευματικός σταθμός η Αίγινα και η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου οι εκδρομείς με ευλάβεια και σεβασμό προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα και τον τάφο του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, πολιούχου του νησιού. Ιδιαίτερη εμπειρία το κελάκι του Αγίου, στο οποίο φυλάσσονται προσωπικά του αντικείμενα.
Την επόμενη ημέρα η εκδρομή συνεχίστηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Νέο Προκόπι, μετά από μια μικρή στάση στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας. Νωρίς το μεσημέρι οι προσκυνητές έφθασαν στο Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου όπου φυλάσσεται ακέραιο το ιερό και πολύ θαυματουργό σκήνωμα του Οσίου και με ιδιαίτερη ευλάβεια τέλεσαν Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιωάννη.

Επόμενος σταθμός των πιστών υπήρξε η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, όπου προσκύνησαν το ιερό λείψανο του Οσίου Δαυίδ, αλλά και τον τάφο του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, ο οποίος πρόσφατα αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν και το κελί του Οσίου Ιακώβου και στον προαύλιο χώρο προσφέρθηκε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα.

Στην συνέχεια οι εκδρομείς έκαναν την τελευταία τους στάση για φαγητό στην Αιδηψό και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα Γιαννιτσά.

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου