Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Παιδικό θεατρικό "Το Παιδομάζωμα, η πιο σκληρή σκλαβιά" (Φωτο + Βίντεο)

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε από την παιδική θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού με την συμμετοχή πολλών παιδιών και με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του τμήματος κ. Κατερίνας Πατσίδου, η παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παιδομάζωμα, η πιο σκληρή σκλαβιά».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος κατ᾿ αρχήν ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους στην θεατρική ομάδα επειδή μαζί με την δασκάλα τους διατηρούν τις παραδόσεις της Πατρίδας μας. Ευχαρίστησε επίσης και τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία. Στον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στο τι είναι παιδομάζωμα και πώς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι χιλιάδες παιδιά απομακρύνθηκαν με την βία από τις οικογένειές τους και εξισλαμίσθηκαν. Τέλος ολοκλήρωσε τον λόγο του τονίζοντας πως αν δεν υπήρχε ο σύνδεσμος της Εκκλησίας μας με την Πατρίδα, σήμερα δεν θα είμασταν ένα ελεύθερο κράτος.

Πριν την έναρξη του θεατρικού παιδιά των κατηχητικών υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών Στυλιανής Αρβανιτοπούλου και Θεοπούλας Καράμπελα παρουσίασαν πατριωτικά τραγούδια. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από μικρούς και μεγάλους που ήρθαν να τα καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των παιδιών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου