Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Έναρξη των κατηχητικών συνάξεων και των δράσεων της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη όλων των Κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, έδωσε ευχές και παρότρυνε τα παιδιά να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στη ζωή αναλύοντας την φράση «ὡς τέκνα φωτὸς περιπατεῖτε» (Ἐφ. ε΄ 9).

Μετά τον Αγιασμό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα ιδιότυπο λούνα παρκ, που είχαν ετοιμάσει τα στελέχη της ενορίας. Παιχνίδια παρατηρητικότητας, ταχύτητας, δεξιοτεχνίας και ευστοχίας έδιναν στα παιδιά πόντους, με τους οποίους κέρδιζαν κεράσματα και δώρα μικρά και μεγάλα, ενώ ξυλοπόδαροι και γιγάντιες νερόφουσκες ομόρφυναν την ατμόσφαιρα. Από το επόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου οι κατηχητικές συνάξεις θα λειτουργούν στις καθορισμένες ώρες.

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη όλων των Δράσεων που  πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό, Ποιμαντικό, Φιλανθρωπικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης». Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού συμμετέχοντας σε κάποιες από τις ποικίλες δράσεις του. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο οποίος ευχήθηκε η συμμετοχή όλων να ολοκληρωθεί με την μετοχή τους στις λατρευτικές ευκαιρίες της Εκκλησίας κάνοντας ιδιαίτερή αναφορά στον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό. Ακολούθησε ενημέρωση με οδηγίες από τους υπευθύνους των Δράσεων.

Η πρόσκληση για την συμμετοχή στις δράσεις της ενορίας είναι πάντοτε ανοιχτή σε όποιον έχει τη διάθεση να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο του και να καλλιεργήσει την ψυχή του.

Πληροφορίες στην Γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου καθημερινά (15:00-21:00) και στο τηλέφωνο 2382022819.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό των κατηχητικών πατώντας εδώ.
Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό των δράσεων πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου