Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ημερήσιες εκδρομές τις ενορίας μας

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 28 Απριλίου 2022 η ενορία Αγίου Γεωργίου πραγματοποίησε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στα Ιωάννινα και το Μέτσοβο. Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, πολιούχου της πόλης, όπου οι εκδρομείς προσκύνησαν το Ιερό λείψανό Του. Έπειτα υπήρχε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, στο σπίτι του Αλή Πασά.
Επόμενος σταθμός ήταν το Μέτσοβο στο κέντρο του οποίου δεσπόζει ένας από τους πιο ιστορικούς Ναούς της περιοχής, ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1730 από μετσοβίτες ξυλογλύπτες, αλλά και τον διπλό άμβωνα. 

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη προσκυνηματική εκδρομή, στον Βόλο, την Πορταριά και την Μακρινίτσα. Πρώτος σταθμός του προσκυνήματος ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά, όπου οι εκδρομείς πήρανε την ευλογία της μακαριστής Γερόντισσας Μακρίνας, προσκυνώντας τον τάφο της αγιασμένης μορφής της. Επόμενος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Νέου στην Μακρινίτσα. Η κοπιαστική οδοιπορία για το Μοναστήρι ανταμείφθηκε από τη θερμή υποδοχή της γερόντισσας Ευπραξίας. Εκεί μίλησε για την βιωτή του Αγίου
Γερασίμου, την ιστορία της Μονής και ωφέλησε με πνευματικές συμβουλές τους προσκυνητές, ώστε να αγωνίζονται κατά Χριστόν και να δέχονται το θέλημα του Θεού. Έπειτα οι εκδρομείς έκαναν ένα ωραίο περίπατο στην γραφική και όμορφη πλατεία της Μακρινίτσας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην όμορφη πόλη του Βόλου.

Όλοι οι εκδρομείς επέστρεψαν γεμάτοι χαρά και πνευματικές ευλογίες από τις παραπάνω εκδρομές ευχόμενοι να ξαναβρεθούν όλοι μαζί σε νέους προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου