Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αγρυπνία Οσίου Πορφυρίου στα Γιαννιτσά

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

1 σχόλιο:

  1. Γεια χαρά.Σας είχα στείλει ένα μήνυμα που έλεγα εντάξει ο καθένας μπορεί να έχει
    Κάποιες αθλητικές προτιμήσεις όμως πιστεύω υπάρχει ένα γήπεδο που αξίζει ένα μήνυμα.
    Στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα υπάρχει το όνομα Αγ.Σοφιά,έδρα της Ορθοδοξίας.
    Το γήπεδο εξωτερικά θα μοιάζει με την Εκκλησία Αγ.Σοφία της Πόλης και με στοιχεία Αγ.Όρους. Θα υπάρχει περίβλημα με τα τείχη της Πόλης που δεν πρόκειται να ξαναπέσουνε(…).Αυτοκρατορικά.Μουσείο Ελληνοχριστιανικό -προσφ.Ελληνισμού.Πιθανά και ένα Εκκλησάκι μέσα στο γήπεδο.Θύρες με ονόματα πόλεων της Μ.Ασίας.Τεράστιος δικέφαλος δίπλα στα τείχη ΄όπως και εντός γηπέδου.

    ‘Ένα κείμενο 9/11/2021
    Τα «τείχη» της Αγιά Σοφιάς παίρνουν σιγά σιγά την τελική τους μορφή, αφού περιμετρικά το γήπεδο «ντύνεται» ανάλογα με τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώνεται από την πλευρά της παλιάς σκεπαστής, εκεί όπου θα δεσπόζει το κτίριο με τα δύο μουσεία της Ιστορίας, του προσφυγικού ελληνισμού και της ΑΕΚ. Εκεί λοιπόν, στην «φάτσα» αυτού του κτιρίου, θα δεσπόζει και η περιβόητη καμάρα, «σήμα κατατεθέν» της Αγιά Σοφιάς, του Ναού της Κωνσταντινούπολης. Η κατασκευή της μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει .Ουσιαστικά θα διαμορφωθεί μια τεράστια καμάρα που θα έχει την ίδια μορφή με τους δύο πύργους του κτιρίου και θα ενώνεται αρμονικά με την πάνω κατασκευή με τα «παραθυράκια». Στο εσωτερικό και κάτω ακριβώς από την καμάρα, θα κατασκευαστεί μια εντυπωσιακή γυάλινη κατασκευή και ουσιαστικά όλο αυτό το κομμάτι, θα είναι η βιτρίνα του γηπέδου μας από την πλευρά της Φωκών. Εκεί, που (θα)υπάρχει βεβαίως και η τεράστια πλατεία πάνω από την υπογειοποίηση και ο ατσάλινος δικέφαλος αετός, όπου όλα αυτά θα συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό που όμοιο του δεν θα έχει ξαναυπάρξει. Ένα σκηνικό που θα συνδυάζει κομψότητα και Ιστορία και θα προκαλεί δέος…

    https://www.youtube.com/watch?v=mhOzdx1g3D4
    Στο 11.30 λεπτό μάλλον αυτό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή