Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ρεσιτάλ μουσικών οργάνων (Φωτό)

Για πρώτη χρονιά, στο Πνευματικό μας Κέντρο , πραγματοποιήθηκαν συστηματικά μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής σε συνεργασία με το «Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης». Στα πλαίσια αυτής της δράσης, το Σάββατο 8 Ιουνίου, οι μαθητές και οι καθηγητές παρουσίασαν την εργασία τους, την πρόοδό τους και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Όπως τόνισε ο διευθυντής του Ωδείου, Παναγιώτης Διαμαντής, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, «και μόνο η εμφάνιση μπροστά σε κοινό θέλει τόλμη, πολύ περισσότερο δε η εκτέλεση μουσικών κομματιών, ακόμη και των πιο απλών».
Την εκδήλωση άνοιξε το σύνολο  επτά σαντουριών υπό την διεύθυνση της Σοφίας Ηλιάδου. Στη συνέχεια 23 συνολικά μαθητές παρουσίασαν  μελωδίες στο πιάνο,  το βιολί, το φλάουτο, την κιθάρα, αλλά και τραγούδησαν παραδοσιακά και κλασσικά τραγούδια. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής του Νομού Πέλλας κ. Καρασμάνης Γεώργιος και πλήθος κόσμου.

Ο προϊστάμενος του Ναού τίμησε με ειδική πλακέτα τον καλλιτεχνικό διευθυντή του «Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης», κ. Διαμαντή Παναγιώτη, ο οποίος με την αφιλοκερδή και μεγαλόκαρδη συνεργασία του με το πνευματικό μας κέντρο, έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές δίνοντας εξετάσεις να λάβουν επίσημο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών. Παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε προχωρημένους μαθητές των τμημάτων του ναού να συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα του Ωδείου ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες. Στη νέα σχολική χρονιά θα ανακοινωθούν και νέα τμήματα μουσικών οργάνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων σε όλους τους καθηγητές εκ μέρους του Ιερού. 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου