Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στα Γιαννιτσά


Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η δεύτερη πανήγυρις της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα έγινε η υποδοχή της τιμίας κάρας της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου, η οποία φυλάσσεται στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Θεσσαλονίκης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προέστη ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος εξήρε την λαμπρότητα όλων των αγίων -παλαιοτέρων, νεοτέρων και σύγχρονων- στην σκοτεινή εποχή μας χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα του εορταζομένου αγίου Νικολάου και της αγίας Ελένης καθώς και του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Την επομένη, Τετάρτη 6/12, στον πανηγυρικό Όρθρο του αγίου Νικολάου και το συλλείτουργο τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ολυμπίτης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Το ίδιο απόγευμα μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε η ακολουθία του ιερού Ευχελαίου και στις 18:00 πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα, προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνας Θεσσαλονίκης με θέμα τον βίο και το μαρτύριο της αγίας νεομάρτυρος Ελένης από τη Σινώπη του Πόντου.




Το εορταστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/12
7:30 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ.   Εσπερινός & Παράκλησις Αγ. Ελένης της εκ Σινώπης.
9:30 μ.μ.   Αγρυπνία για την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης (στο Ι. Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/12
7:30 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ.   Μέγας Εσπερινός.
8:00 μ.μ.   Απόδειπνο & Χαιρετισμοί Αγ. Ελένης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12
7:30 π.μ.   Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου & αναχώρησις της Τιμίας Κάρας.

11:00 π.μ. Παρουσίαση του ιεραποστολικού έργου στην Τανζανία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών «Όσιος Παΐσιος».

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά κατά τις ώρες:
7:00 π.μ.- 1:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου