Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη των κατηχητικών – ποιμαντικών δραστηριοτήτων της ενορίας μας

Με την ευλογία του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των κατηχητικών – ποιμαντικών δραστηριοτήτων της ενορίας μας. Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του αγιασμού από τους ιερείς του Ναού, στην κεντρική αίθουσα που κατακλείσθηκε από μικρές χαρούμενες παρουσίες. 
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωάννης Σπυρίδης, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη κατήχησης των παιδιών και των νέων, τώρα περισσότερο από ποτέ, μια και το μάθημα των Θρησκευτικών αποδομείται συστηματικά στην παιδεία μας. 
Ακολούθησε δεκάλεπτο βίντεο από τις κατηχητικές δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε. Στον αύλειο χώρο του Ναού συνεχίστηκε η γιορτή της έναρξης των κατηχητικών με το καθιερωμένο παιχνίδι του Λούνα Παρκ, με πολλά κεράσματα, μουσική, και πολλά πρωτότυπα παιχνίδια, τα οποία χάρηκαν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά και οι γονείς. 
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε και η έναρξη όλων των παράλληλων δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν για φέτος στον Ιερό Ναό μας.
Πλήθος κόσμου συμμετέχει και την φετινή χρονιά σε όλες τις δραστηριότητες της ενορίας μας αποδεικνύοντας ότι η Εκκλησία δεν είναι ένας απομονωμένος χώρος αλλά μια ανοιχτή οικογένεια για όσους θέλουν να πλησιάσουν σε αυτήν. 
Και στις δύο εκδηλώσεις ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού παρουσίασε σε όλους το νέο ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο του Ναού, το οποίο έγινε με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συμμετοχή των πιστών. Προσκάλεσε όλους στα εγκαίνια τα οποία έχουν προγραμματιστεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου