Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Επανακυκλοφορεί το Περιοδικό "Εκ Βαθέων"

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας το περιοδικό «Εκ Βαθέων» επανακυκλοφορεί με την ευλογία και παρότρυνση του σεβαστού ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Στόχος του περιοδικού μας, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, δεν είναι μόνο η μετάδοση εκκλησιαστικών ειδήσεων, αλλά και η πνευματική αφύπνιση ψυχών που έχουν αναζητήσεις... Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αγάπη που δείχνετε στο ταπεινό αυτό πόνημά μας. 
Στο τεύχος αυτό, θεωρήσαμε χρέος από ευγνωμοσύνη και ευχαριστία στο σύγχρονο άγιο της Εκκλησίας μας, Παΐσιο τον Αγιορείτη, να παρουσιάσουμε ένα μικρό αφιέρωμα.
Και ιδιαίτερα επειδή θεωρούμε τον εαυτό μας ευεργετημένο από τα χρόνια που περάσαμε πλησίον του ως μαθητές της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Ωφεληθήκαμε πνευματικά με τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν και ο,τι και να πούμε, ο,τι και να γράψουμε θα είναι πάντα λίγο. Εκτός από την προσωπική σχέση και ευλογία που είχαμε με τον ταπεινό και απλό κατά την επί γης βιοτή του, αλλά ένδοξο και λαμπρό κατά την πνευματική ζωή του άγιο της Εκκλησίας μας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι επισκέφτηκε δύο φορές την πόλη μας, τα «άγια Γιαννιτσά», όπως έλεγε και πιο συγκεκριμένα την ενορία μας. Ευλογία και πνευματικό χρέος έχουμε να τιμούμε και να προσευχόμαστε στο νέο άγιο της Εκκλησίας μας προς τιμήν του οποίου εγκαινιάστηκε στις 23 Μαΐου του 2015, στην ενορία μας, παρεκκλήσι που φέρει το όνομα του Αγίου Παϊσίου. Ας έχουμε την ευχή του και ταπεινά τον παρακαλούμε να μένει πάντα μεθ’ ημών και να εύχεται για όλους μας. 
(από την εισαγωγή του υπευθύνου του περιοδικού, π. Ιωάννου Σπυρίδη)

Περιεχόμενα, τεύχους 23
- Μείνον μεθ ̓ ημών
- Ποιμαντορική Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2015 Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης
   και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ
- Πατερικός Λόγος: Αββά Δωροθέου, Με λεπτότητα και αρχοντιά
- Βίος Αγίου: Οι άγιοι πέντε μάρτυρες (Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος, Ορέστης)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
- Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης «Ο άνθρωπος του Θεού»
- Στοιχεία από την πνευματική βιογραφία του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
- Σταλαγματιές από τον ωκεανό της αγιότητος
- Ευχή εις τον Όσιον Παΐσιον

- Το πάθος της ακηδίας στο σύγχρονο άνθρωπο κατά τον Αρχιμ. Σωφρόνιο Σαχάρωφ από τις  
   Κατηχητικές Ομιλίες του
- Σχόλια στην επιγραφή του 3ου ψαλμού του Δαυΐδ
- «Η Υπηρέτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
- Βιβλιοπροτάσεις: Ο Δεσπότης Χριστός. Ομλίες σε Δεσποτικές Εορτές
- Τα εν οίκω
- Τα εν Μητροπόλει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου