Γεύμα Αγάπης "Επιούσιος Άρτος"

Το γεύμα αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» ιδρύθηκε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και υλοποιήθηκε από τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Το γεύμα στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο του Ναού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο έχουν γίνει φυσικά όλες οι ανάλογες υποδομές μιας σύγχρονης, λειτουργικής και επαγγελματικής κουζίνας. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 21 Νοεμβρίου 2003 με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα. Το φαγητό παρασκευάζεται με την εθελοντική προσφορά εβδομήντα περίπου κυριών από τις οποίες έξι είναι υπεύθυνες ομάδων. Το πρόγραμμα φαγητού, τα τρόφιμα και τις παραγγελίες επιμελείται η οικονόμος του γεύματος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ιερέα. 
Ο «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» θέλοντας να βοηθήσει ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αλλά και να διατηρήσει την ανωνυμία των απόρων αδελφών φρόντισε να παραδίδει το φαγητό κατ’ οίκον στα ενενήντα άτομα που λαμβάνουν σήμερα το γεύμα από όλες τις ενορίες της πόλεως των Γιαννιτσών.
Το γεύμα αγάπης είναι μια ουσιαστική παρέμβαση της Εκκλησίας μας στην πόλη των Γιαννιτσών, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Μόνιμοι πόροι εσόδων δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η πλουσιοπάροχη αγάπη του κόσμου και των αρχόντων του τόπου που κατά καιρούς συνεισφέρουν στο θεάρεστο αυτό έργο. Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτήν τη διακονία πολλοί είναι αυτοί που ωφελούνται πνευματικά. Πρώτα οι άποροι που λαμβάνουν τα αγαθά του Θεού, έπειτα οι εθελόντριες κυρίες που διακονούν με όρεξη, διότι μαθαίνουν στην ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη και τέλος όλοι όσοι συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή, διότι έτσι μαθαίνουν τη μεγάλη αυτή αρετή της ελεημοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο τιμάται η Εκκλησία και δοξάζεται το όνομα του Θεού στον οποίο ανήκει κάθε δόξα και τιμή.

Πατήστε εδώ να δείτε μια παρουσίαση για το Γεύμα Αγάπης "Επιούσιος Άρτος".

ΛOΓAPIAΣMOΣ TPAΠEZHΣ (Attica Bank)
I. N. AΓ. ΓEΩPΓIOY ΓIANNITΣΩN
AP. ΛOΓAP. : 85135171   -   IBAN: GR69 0160 5670 0000 0008 5135 171

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου