Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας "Δύο"

Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 στις 6:00 μ.μ. στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των μαθητών που συμμετείχαν στα σεμινάρια φωτογραφίας, τα οποία διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.  

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 - 9:30 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και το Σάββατο 28 Απριλίου.
Το θέμα της έκθεσης είναι: «Δύο». Στόχος του θέματος είναι οι μαθητές μέσα από τις φωτογραφίες τους να αναδείξουν με τη δική τους ματιά τον κόσμο τριγύρω τους. Δύο, γιατί μέσα από τα σεμινάρια φωτογραφίας οι μαθητές έμαθαν να βλέπουν το κόσμο με διαφορετικές όψεις. Μία μέσα από τα μάτια της καθημερινότητας και μία μέσα από το φακό της φωτογραφικής τους μηχανής. Έτσι, ο κάθε μαθητής αποτυπώνει με τη δική του οπτική γωνία καταστάσεις που βλέπει με τα μάτια της ψυχής ή θέματα που αντιλαμβάνεται μόνο με τη χρήση της φωτογραφικής του μηχανής.  

Οι μαθητές ανήκουν σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και χωρίζονται σε τμήματα αρχάριων και προχωρημένων. Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια τριών μηνών και οι ενότητες που έχουν διδαχθεί αφορούν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, τους κανόνες της σύνθεσης και την επεξεργασία της εικόνας. 

Υπεύθυνη των μαθημάτων και της έκθεσης είναι η Φανή Τουμπουλίδου. 

Σας περιμένουμε...

Δείτε βίντεο από την προετοιμασία της έκθεσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου