Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κοπή βασιλόπιτας εθελοντών του Ιερού Ναού


Για πρώτη φορά στην καινούρια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εθελοντών στις δράσεις του Ιερού Ναού, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα στους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου, τις εθελόντριες του Γεύματος Αγάπης "Επιούσιος Άρτος", τις κυρίες που διακονούν στις αίθουσες δεξιώσεων, καθώς και τα στελέχη όλων των δράσεων του Πνευματικού Κέντρου,  που αγγίζουν συνολικά τα 200 άτομα.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, τόνισε την αξία της συνεισφοράς των λαϊκών στελεχών στο έργο της Εκκλησίας, καθώς και την καλή τους συνεργασία με τους ιερείς του Ναού. Τη σύντομη εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ναού, π. Ιωάννης Σπυρίδης ενώ ακολούθησαν ποιήματα και μικρή προβολή - παρουσίαση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας. Στην προβολή ακούστηκαν ευχές και ευχαριστίες από μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και από ανθρώπους που λαμβάνουν το γεύμα αγάπης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα και ολοκληρώθηκε με χειροποίητα εδέσματα που προσέφεραν εθελόντριες κυρίες.





1 σχόλιο: