Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ενοριακές δράσεις δωδεκαημέρου


Η ενορία μας την περίοδο των εορταστικών ημερών και διακοπών από τις εργασίες μας και το σχολείο, συνέχισε το παράλληλο με το λατρευτικό της έργο, δημιουργώντας ευκαιρίες για μικρούς και μεγάλους, ώστε να περάσουν ωφέλιμα, ευχάριστα, δημιουργικά και συντροφικά τις άγιες ημέρες.

Τα δύο τμήματα της χορωδίας, παιδική και νεανική, συμμετείχαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών της Έδεσσας, όπου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τραγούδησαν κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Έτσι το Σάββατο προ των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια των κατηχητικών συνάξεων, οργανώθηκε από τα στελέχη το παιχνίδι των Χριστουγεννιάτικων Σταθμών. Τα παιδιά χωρισμένα σε ολιγομελείς ομάδες έπρεπε να περάσουν από όλους τους σταθμούς που σχετίζονται με το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού. Έτσι περνώντας από τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ, τα Ιεροσόλυμα και κάνοντας στάση στο παλάτι του Ηρώδη, αλλά και στη Φάτνη τραγούδησαν κάλαντα, έψαλλαν το απολυτίκιο των Χριστουγέννων, έφτιαξαν επίκαιρες κατασκευές, σχολίασαν την εικόνα της Γεννήσεως,  αλλά και την παρουσίασαν παίρνοντας το ρόλο των βοσκών, των αγγέλων και των μάγων. Στο τέλος του παιχνιδιού τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα δίνοντας ραντεβού στα κατηχητικά με την έναρξη της νέας χρονιάς.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την παραμονή των Χριστουγέννων μικρά παιδιά, αλλά και νέοι αναβίωσαν το έθιμο των καλάντων στις γειτονιές της ενορίας. Όλοι περίμεναν με χαρά τους καλαντιστές και τους υποδέχονταν με ανάλογα εδέσματα και το παραδοσιακό φιλοδώρημα στο καραβάκι τους.
Μετά τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα στις 27-29 Δεκεμβρίου, ομάδα στελεχών της ενορίας πραγμαοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κόρινθο και το Λουτράκι. Επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Μακρυνού, Τιμίου Σταυρού Μαψού και του Οσίου Παταπίου όπου προσκύνησαν το ιερό λείψανό του καθώς και την κάρα της Αγίας Υπομονής. Ακολούθησαν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην αρχαία Κόρινθο αλλά περπάτησαν και στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου.



Οι χορωδίες μας στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικών στην Έδεσσα






Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι  "Σταθμών"














 




Κάλαντα στις γειτονιές της ενορίας







Εκδρομή στελεχών στην Κόρινθο










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου