Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Στα πλαίσια της Ιεράς πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πέλλας από τις διάφορες δράσεις της ενορίας.
Την Τετάρτη 4 Μαΐου, το απόγευμα τέσσερα νεανικά χορευτικά τμήματα του ναού παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διανθισμένους με θεατρικά δρώμενα με θέμα τον βλάχικο γάμο.
Στα θεατρικά δρώμενα συμμετείχαν ο ερασιτεχνικός σύλλογος θεάτρου «Το Θέατρον» και νέα παιδιά της ενορίας μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Γ. Φλήρη, η οποία έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την παράσταση. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να συνεχίζονται να βρίσκονται και να δραστηριοποιούνται κοντά στον χώρο της Εκκλησίας, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ιερείς της πόλεως, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, φορείς της πόλεως και πολύς κόσμος που κατέκλυσε το πνευματικό κέντρο.


Την Πέμπτη 5 Μαΐου, το απόγευμα, συνεχίστηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της πανηγύρεως με τις τρεις χορωδίες του ναού μας: την χορωδία ενηλίκων υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικού κου Α. Τσέρνου, καθώς και την παιδική και την νεανική χορωδία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κας Σ. Ηλιάδου. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Θηριόπετρας «Μέγας Βασίλειος», το οποίο παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Καππαδοκίας, καθώς και τέσσερα παιδικά χορευτικά τμήματα του ναού. Την επιμέλεια και διδασκαλία των παραδοσιακών χορών στα τμήματα του ναού έχουν ο κ. Θ. Κυριαζής και η κα Κ. Αγγελίδου. Στο τέλος της παράστασης χαιρετισμό απηύθυνε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του πανηγυρικού διημέρου, επέδωσε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Σε όλες τις εκδηλώσεις πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Εκκλησίας και για ακόμη μια φορά απέδειξε με την παρουσία του την αγάπη και την εμπιστοσύνη στις δράσεις που πραγματοποιεί η ενορία του Αγ. Γεωργίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου